STOPPEN MET ROKEN PRAKTIJKGERICHTE (NA)SCHOLINGEN
Stoppen met roken
 
logo-stoppenmetroken.png

Voel je Vrij! Stoppen met Roken & Leefstijltraining

Doelgroep: 

Rokers die met steun van een groep willen stoppen met roken en aan hun leefstijl willen werken

Groepsgrootte: minimaal 6 maximaal 12

De groepstraining ‘Voel je Vrij! Stoppen met roken en leefstijltraining’ is een kortdurend, maar intensief traject dat bestaat uit gedragsmatige ondersteuning in combinatie met een farmacologisch hulpmiddel.
De training is ontwikkeld op basis van ervaring in het begeleiden van groepen bij het stoppen met roken. In de ‘Voel je Vrij! stoppen met roken en leefstijltraining’ is er naast aandacht voor alle facetten van het stoppen met roken, aandacht voor positieve leefstijlverandering. Het is een groepstraining en iedere deelnemer krijgt een ‘maatje’ uit de groep, waardoor extra steun gegeven en gekregen kan worden. Er wordt gewerkt met een werkboek, met oefeningen die in de training gemaakt worden, opdrachten die men individueel of met het ‘maatje’ doet en verder bevat het achtergrondinformatie over roken, stoppen met roken, nicotinevervangers en leefstijl.
Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen, zoals bijvoorbeeld visualisaties, ontspanningsoefeningen, muziek en ankers leggen, waarbij niet alleen het cognitieve niveau aangesproken wordt.

In 10 weken zijn er 7 bijeenkomsten en de 12e week een evaluatie per email. Naast stoppen met roken wordt aandacht besteed aan leefstijl en gedragsverandering.

 

Programma Voel je Vrij!

De training duurt 12 weken, dat is de tijd die minimaal nodig is om tot gedragsverandering te komen. In het begin is er iedere week een bijeenkomst, later zit er langere tijd tussen.

Week 1
1. KLAAR VOOR DE START

Week 2
2. BALANS & BESLUIT

Week 3
3.STOPDAG

Week 4
4. MOEILIJK, MOEILIJK

Week 6
5. ANDERS DENKEN, ANDERS DOEN

Week 8
6. VERLANGENS & MOGELIJKHEDEN

Week 10
7. ROOKVRIJ & GEZOND 

Week 12
evaluatiemail

 

Accreditatie & Kosten

Voel je Vrij! is geaccrediteerd bij het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken


Kosten
Particulieren: € 325,- incl. BTW & werkboek
Losse werkboeken: € 25,-

Vergoedingen
Wij raden je aan altijd contact op te nemen met je zorgverzekeraar om zeker te weten hoe jouw individuele situatie er uit ziet. Check ook je eigen risico. Je krijgt van ons een factuur die je kunt indienen.

Bedrijven kunnen werknemers ook laten betalen via vergoeding ZV, informeer bij de ZV voor de vergoedingen.