STOPPEN MET ROKEN PRAKTIJKGERICHTE (NA)SCHOLINGEN
Stoppen met roken
 

feedback momentum training & coaching, ervaringen momentum

 

Feedback van een opdrachtgever

Afgelopen dinsdag ben ik als opdrachtgever aanwezig geweest bij de training van Simone voor professionals. Mijn feedback van de dag. Simone sloot goed aan bij de groep. Ze is flexibel en past haar programma goed aan, gaat ook heel natuurlijk met het onderwerp om. Straalt zekerheid uit en weet haar kennis goed over te brengen. Is interactief en zorgt dat iedere deelnemer de kans krijgt zijn woordje te doen. Heeft een goede manier om de MI te verwerken in de inhoud.
Kortom, tevredenheid

 

Evaluaties & Feedback

Algemene feedback op onze trainingen, gemiddeld een 8,5
De dagen zijn veel leerzamer en leuker dan gedacht werd.
Trainers sluiten goed aan bij de praktijk.
Opleidingen en trainingen zijn afwisselend door het goede gebruik van oefeningen, filmpjes en muziek.
Er is veel en makkelijke interactie in de groep.
De trainers passen zich makkelijk aan op de vraag, zonder de afgesproken leerdoelen uit het oog te verliezen.
Het is zichtbaar dat de trainers zelf uit de praktijk komen.
Trainers doen zelf wat ze aan ons leren, ze laten zien hoe het moet.
De sfeer is gemoedelijk waardoor de interactie snel op gang komt.
Veel inzicht in de wereld van de roker.
Nieuwe kijk op deze verslaving.

Ricardo  

De modules 1 Tabaksverslaving -en 2 Motiveren kun je leren zijn van toegevoegde waarde op de boeken van Pauline Dekker en Wanda de Kanter. Simone Königs geeft met haar input en studie materiaal doelgerichte begeleiding voor de (aankomende) SMR-coach. Module 4 Groepstrainer Voel je vrij! is een puur-praktijkgericht-programma voor SMR-coaching. Simone helpt zowel de aankomend SMR-coach met haar vriendelijke stijl professioneel op weg en heeft antwoorden op de door ervaren SMR-coaches meegenomen praktijkvoorbeelden waarin zij zijn vastgelopen.

Deelnemer Marijke (opleiding Voel je Vrij! GGZ)
Ik kijk met erg veel plezier terug op deze vier cursusdagen. Jullie geven de cursus op een erg aansprekende, natuurlijke manier!

We hebben een omscholing van Pakje Kans (voorheen STIVORO) naar Voel je Vrij! ontwikkeld, een up to date versie, hieronder de feedback van deelnemers

Colette
De voordelen voor mij van de Voel je Vrij! ten opzichte van de Pakje Kans zijn de volgende.
•duidelijk, prettig leesbaar en werkbaar handboek en werkboek
•buddy systeem
•korter en intensiever contact
•CO meting
•meer vrijheid als trainer om in te gaan op wat er speelt in de groep (Pakje Kans was tot op de minuut uitgeschreven)
•de sterke punten vanuit de Pakje Kans zijn gehandhaafd (groepsbijeenkomsten, uitleg verslaving, in kaart brengen rookpatroon, wikken en wegen, ontwenningsverschijnselen, werking in lichaam, stress, belonen, irreële gedachten, craving, terugvalpreventie)
•de zwakke punten vanuit de Pakje Kans zijn eruit gefilterd (verouderd werkboek, strakke tijdschema, periode bijeenkomsten te lang en te ver uit elkaar, teveel de nadruk blijven leggen op het (stoppen met) roken ook in de laatste bijeenkomsten).

Marianne
Heel fijn dat de Pakje Kans training een vernieuwde versie heeft gekregen in de Voel je Vrij ! training.
De Pakje Kans training was niet meer helemaal up to date en was echt aan deze vernieuwingen toe. !
Fijn dat jullie het brein en het anders denken zo benadrukken en de huiswerkopdrachten verfrissend nieuw leven ingeblazen hebben.
De visualisatie oefeningen geven een positieve wending aan het geheel.
Deze Voel je Vrij training spreekt veel meer aan !  mn ook het stukje Pijn / Plezier en het buiten de comfortzone treden.

Edith
Met energie, inspiratie, motivatie en voldoening ben ik na de training naar huis gegaan.
Zin om te gaan starten met het geven van de groepstraining "voel je vrij".
De training vervulde mijn behoefte aan vernieuwing, kleur, inspiratie.
Ben blij met de aangebrachte veranderingen/ aanpassingen  ( naar aanleiding van de praktijk ervaring die ik met de "de pak je kans" training heb op gedaan).
Compact, jong en inspirerend.

 

Reflectie van een deelnemer aan de basisopleiding

 

Reflectie van een deelnemer aan de basisopleiding mei 2024

Hoi Simone
Ik wil graag korte reflexiverslag met je delen over de opleiding die ik bij je mocht volgen. Groetjes, Rustu
Mijn Reflexiverslag:

Tijdens mijn deelname aan de opleiding tot stoppen met roken coach heb ik een diepgaand inzicht gekregen in de complexiteit van nicotineverslaving en effectieve methoden om mensen te helpen bij het stoppen met roken.

Een van de meest waardevolle aspecten van de opleiding was het begrijpen van de psychologische en fysieke mechanismen achter verslaving. Door te leren over de neurobiologische aspecten van nicotineverslaving en de rol van gewoonten en triggers, kon ik een dieper begrip ontwikkelen van waarom mensen vasthouden aan roken, zelfs als ze willen stoppen.

Daarnaast bood de opleiding praktische tools en technieken om rokers te begeleiden bij elke stap van hun stopproces. Van het opstellen van gepersonaliseerde stopplannen tot het bieden van ondersteuning bij het omgaan met cravings en terugval, de opleiding voorzag me van een breed scala aan interventies om mijn toekomstige cliënten effectief te ondersteunen.

Een ander hoogtepunt van de opleiding was de nadruk op empathie en begrip voor de individuele ervaring van elke roker. Door middel van rollenspellen en casestudy's leerde ik hoe ik een ondersteunende en niet-oordelende omgeving kon creëren waarin mijn cliënten zich gehoord en gesteund voelden.

Als gevolg van de opleiding voel ik me nu zelfverzekerd en goed uitgerust om mensen te begeleiden op hun reis naar een rookvrij leven. Ik ben dankbaar voor de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan en kijk ernaar uit om mijn nieuwe rol als stoppen met roken coach ten volle te omarmen.

Ik ben ervan overtuigd dat de opleiding een cruciale stap is geweest in mijn professionele ontwikkeling en ik ben vastbesloten om mijn passie voor gezondheid en welzijn te gebruiken om anderen te helpen een leven vrij van tabak te leiden.