STOPPEN MET ROKEN BEGELEIDING & praktijkgerichte opleidingen voor professionals
Momentum Training & Coaching
 

Ik doe het anders! Jij ook?

coaching bij stress en burnout

 
Momentum Training & Coaching

Simone Königs

Wat is het verschil wat het verschil maakt?
Steeds meer is mijn interesse voor de mens getriggerd met als brandende vraag: Hoe komt het dat de een wel en de ander niet gelukkig is en dat de een wel en de ander niet dik, verslaafd, burnout etc. raakt? En dat de een zich makkelijk verbindt in een relatie en de ander bang is om zich te binden? Dit interesseert me mateloos, wat is het verschil dat het verschil maakt?

Mijn vader was schreeuwtherapeut, dat vond ik razend spannend. Ik merkte dat ik ook iets met mensen wilde doen en met de worsteling die sommigen van ons ervaren. Zelf heb ik ook geworsteld. Ik ben in therapie geweest, heb hypnose gehad, gespreks- en gedragstherapie, meditatie, vuurlopen, etc. Steeds weer kwam ik tot de ontdekking dat het verdomd moeilijk is om ècht te veranderen, er miste steeds weer iets, ook in de schreeuwtherapie van mijn vader. Dat merkte ik doordat zijn cliënten jaar in jaar uit terug kwamen en een soort afhankelijkheid ontwikkelden.

Ik besloot me te gaan richten op sneller resultaat & minder afhankelijkheid en tegelijkertijd wel tot de kern komen, dus geen truukjes! Ik kwam op het pad van de energiepsychologie (Emotional Freedom Technique en Matrix Reimprinting) en ben er steeds verder mee gegaan omdat het precies is wat ik zoek en zocht. Trauma's zitten in ons systeem en 'ja', ze kunnen er ook weer uit! Natuurlijk zijn en blijven er mensen die baat hebben bij andere technieken, ontwikkelingsvormen etc, voor mij is dit het pad wat ik wil bewandelen en wat ik iedereen gun. Een milde manier om je 'shit' op te ruimen en weer emotioneel vrij te worden! Alleen of met zijn tweeën!

Hoe zit dat met de liefde?
Hoe kun je je vrij en verbonden tegelijk voelen in je relatie? Dat is mijn thema en levensvraag en ik leer nog steeds!
Alle issues waar je als individu mee worstelt hebben een onvermijdelijke invloed op je liefdesrelatie. Als je geen veiligheid hebt gekend in je jeugd zal je eerst moeten leren dat veiligheid bestaat, dat de wereld ook veilig kan zijn.
Er zijn manieren om je veilig te verbinden, waar je heel veel geluk en plezier van kunt hebben! Ik heb zelf, met vallen en opstaan, geleerd hoe ik me veilig, vrij en verbonden kan voelen in mijn relatie. Veel paren worstelen met thema's die eigenlijk over veiligheid en verbinding gaan. Daarom heb ik me verdiept en geschoold in relatietherapie, ofwel, de LIEFDE.

Ik heb gekozen voor Emotionally Focussed Couple Therapy van Sue Johnson en bij haar de opleiding gedaan. Haar denkbeelden liggen het dichtst bij de mijne, vooral de benadering vanuit de emoties, de kern dus. Zij heeft me geleerd hoe om te gaan met de dynamiek tussen 2 partners.
Resultaat: een prachtige combinatie van mijn bestaande werk en technieken en deze effectieve relatietherapie voor een nog volledigere begeleiding van mijn cliënten. 

Sue Johnson heeft wetenschappelijk onderzoek naar de liefde gedaan, en wat voor invloed de verbinding met je partner heeft op jou als individu. Zo heeft zij bijvoorbeeld ontdekt dat mensen met een veilige relatie eerder genezen van allerlei ziektes. En dat je streshormoon (cortisol) afneemt als je de hand van je partner vasthoudt. Geweldig toch!

Wat anderen over mij zeggen: 
Simone maakt makkelijk contact, is no nonsense, zonder oordeel, komt snel tot de kern en doet dit met mildheid en humor. Ze kan goed luisteren en zet haar kennis en ervaring in voor jouw resultaat. Ze laat je zien hoe je weer bij je kracht komt, met humor naar jezelf kunt kijken en je leven makkelijker kunt maken! Hier vind je ervaringen van deelnemers die ook door Simone Königs gecoacht zijn.

Same sex couples
Omdat ik zelf een relatie heb met een vrouw werk ik ook graag met homoseksuele relaties. De specifieke kenmerken en de verschillen interesseren me. Daarnaast heb ik zelf ervaren dat er weinig therapeuten zijn die zich hier werkelijk in verdiepen en de verschillen erkennen. 

 
hulp bij burnout, stress, relatieproblemen

Mijn relevante opleidingen


NLP Master: New Life University
NLP Practioner: New Life University
Anthony Robbins Live Seminar: 'Unleash The Power Within' LONDEN 2007
Voor meer informatie over Anthony Robbins klik hier.
LIFO (Life Orientation) 1 & 2
EFT Emotional Freedom Technique practioner 1 & 2
Timemanagement, Mindmapping
Situationeel Leiderschap
Diverse bijscholingen over verslaving
oa van Trudi Tromp verslavingsarts bij Jellinek
Motiverende gespreksvoering
Matrix-Reimprinting
practioner van Karl Dawson (grondlegger) te Londen
Diverse leergangen, trainingen en retraites (oa meditatie)
Opstellingen Supervisie
Centrum voor Healing & Meditatie op basis van Bob Moore
Opleiding tot loopbaancoach door Opleidingsinstituut Mieke Vogelpoel
HBO Coaching bij NCOI
Quantum Touch bij Quantum Touch NL
Globesitas; 2013 Arts & Apotheker
Virtuele Maagband 2013 Roy Martina
Diverse Masterclasses op het gebied van emoties, trauma's en het brein
Symposia over emoties en verslavingen
Motivational Interviewing 2014 IEP Nijmegen
EFT Novet nascholing 2014
EFT & Chronische ziekten 2014
Bambu Centrum voor gewaarzijn Masterclasses 2014
Externship Emotionally Focussed Couple Therapie Florence Sue Johnson 2015

En...natuurlijk het leven zelf!