STOPPEN MET ROKEN PRAKTIJKGERICHTE (NA)SCHOLINGEN
Stoppen met roken
 

Top.jpg

Ontdekkingsdrang en een aanhoudend gevoel dat dingen beter, makkelijker, lichter, sneller en minder pijnlijk kunnen hebben mij gedreven me te verdiepen in verschillende facetten van het brein en onze emoties. Ik heb opleidingen, cursussen, workshops & webinars gevolgd. Ik ben in behandeling geweest bij verschillende coaches en therapeuten. Onverzadigbaar. Waarom? Zul je wellicht denken... Ik heb een roerige jeugd gehad en daar had ik op zijn zachts gezegd last van. Mijn vader werd oplatere psychotherapeut, dat heb ik van heel dichtbij meegemaakt en dat had meteen mijn interesse. Ook omdat ikzelf het leven zwaar vond. Ik ben zelfs bij hem in behandeling geweest. Dat was een lange, pijnlijke en niet heel heilzame weg, niet alleen voor mij maar ook voor andere clienten. Ik wilde dat het makkelijker, sneller en minder pijnlijk zou zijn en geloofde er heilig in dat dat ook kon! En ik wist dat ik als mij dat zou lukken en ik me beter kon voelen, ik dat heel graag ook anderen gunde. En ik vond (ik was toen max 13 jaar..was er vroeg bij....) dat er teveel geploeterd werd in therapeutenland, door clienten en door therapeuten!

Het heeft me gebracht waar ik nu ben, ik ben gelukkig, heb natuurlijk mijn issues, ben inmiddels ook nog in de overgang...(pffffttt), maar ik doewat ik leuk vind!!

Ik merk dat alleen de overtuiging dat dingen sneller en minder pijnlijk zouden kunnen zijn al helpt om het zo te laten zijn.. Klinkt vaag? Valt wel mee.. Ik denk dat therapeuten last hebben van hun eigen overtuigingen zoals een veel gehoorde: 'een trauma, tja, dat is hard werken om daar van af te komen, duurt wel jaren!'

Inderdaad, dat kan, afhankelijk van wat je er voor inzet, maar dan nog...

Een trauma is er meestal in een split=second ingekomen, waarom zouden we dan niet kunnen geloven dat het er ook weer in een split=second uit kan?

En daar hou ik van! Mogelijkheden open houden. En het kan, niet altijd, maar toch!!

Ik ben me meer en meer bezig gaan houden met het brein, waarom hebben we eigenlijk trauma's? Wat leveren ze ons op?

Toen kwam ik op het spoor van ons feilloos werkende overlevingssysteem, dat was voor mij een grote ontdekking. Trauma's dienen om het brein eraan te herinneren wat we dienen te vermijden! Prachtig toch, bescherming tegen herhaling van levensgevaarlijke of in ieder geval dreigende situaties. Het brein gebruikt daar verschillende technieken voor, waar ik het graag in de lezing over wil hebben! En hoe kun je met de technieken die ik gebruik het brein laten geloven dat de bescherming niet meer nodig is.

Ik wil dit graag delen, omdat ik denk dat veel professionals (en natuurlijk ook gewone stervelingen) hier veel aan kunnen hebben in hun dagelijkse praktijk. Als het overlevingssysteem aan zet is kun je praten als Brugman, maar:

Het brein trekt zijn eigen plan!

Hier geef ik een lezing over:

Datum: 28 mei 2014 15.30- 17.00 u

Locatie: Touchdowncenter Heemstede
Havenstraat 87, Heemstede

Schrijf je hier in met vermelding lezing en de datum van je keuze
Kosten: € 5,- ( voor de zaal) na inschrijving overmaken op
NL46 INGB0000933205 tnv SAM Königs te Zandvoort

 Terug
Geplaatst: 01-04-2014 16:34:21

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier